Aludnijó

by Dr.Dream

A világ legjobb matraca, avagy kinek a pap, kinek a papné! - 2. rész

2017. november 10. 10:10 - punchprojects

Miből készül az ágymatrac?

Legutóbbi blogcikkünkben körüljártuk, hogy milyen klasszikus matériából készülhet matrac, illetve hogy az egyedi igényeket nem lehet és nem is szabad elhanyagolni. Még egyszer hangsúlyoznánk: nem létezik mindenki számára ideális, tökéletes matrac. Fordítsuk figyelmünket most kicsit a modernebb, habos matracok irányába, melyeket a Dr. Dream kínálatában is megtaláltok: ebben a cikkben összefoglaljuk az emlékező habos, a hideghabos  és a biomatracok legfőbb tulajdonságait.

Habmatrac = szivacs?!

A legfontosabb tévhit, amely ezeket az anyagokat körüllengi, az az, hogy valamiféle szivacsos, ”mosogatószivacs” jellegű matracra kell gondolni. Ezzel ellentétben szeretnénk kihangsúlyozni, hogy ezeket a modern anyagokat egy ún. habosítási eljárással készítik, melynek segítségével számtalan különböző sűrűségű és keménységű matrac állítható elő, legalább 30-40 típusról beszélhetünk. A jó minőséget a jól megválasztott, testsúlytól függően általában magas sűrűség adja, mert ha a hab alacsony sűrűségű,  akkor hamar "kiteknősödik", és sajnos nem lesz tartós.  

Vegyük sorra az alaptípusokat.

almos_bulldog_alvas.jpeg

A memóriahabos

Az úgynevezett memóriahabos, vagy emlékező matracok lényege, hogy tökéletes alakkövetést biztosítanak. A rugós vagy szivacsos matracokkal ellentétben itt nem arról van szó, hogy az anyag alapellenállását tartjuk vissza a testünkkel, hanem épp ellenkezőleg: az anyag veszi fel az általunk meghatározott íveket. Természetesen ez az anyag is antiallergén, pamut borításának hála a bőrkiütések és a poratkák megtelepedése is elkerülhető.

Az ergonomikus kialakítást egyébként a NASA-nak köszönhetjük: az általuk kifejlesztett “memory foam” és a nagysűrűségű ortopédikus hideghab matracok előnyeit egyesíti az ún. emlékező matrac, mely egész éjszaka biztosítja Önnek a tökéletes alátámasztást, minden egyes ponton! Ennek hála elfelejthetjük a fájdalmas nyomáspontokat, nincs többé elnyomott váll, zsibbadás, derékfájdalom reggelre, hiszen a memória matrac mindenhol annyira “süllyed be”, amennyire kell! A memória habnak ez esetben minimum 50kg/m3 kell legyen a sűrűsége. (A Dr.Dream 50-55 kg/m3 memória hab anyagot használ.)

A Dr. Dream kínálatában Thermo FIX memória matracok találhatóak meg, melyek - legyenek bármekkora méretűek és vastagságúak, mind-mind termoaktívak, tehát a testünk hőjének hatására tudnak a formákhoz igazodni. Emellett persze a memóriahabos matracok között is van keményebb vagy puhább típus, vastagságtól függetlenül.

agynemu_alvas_matrac.jpeg

A hideghabos

A hideghab matracok nem csak támasztásban remekelnek, hanem a szellőzésük is kiváló, amely szintén nem elhanyagolható szempont. Az ún. hideghab egy olyan szintetikus anyag, amely a hagyományos szivacsos matracokkal ellentétben pontrugalmas, jól tartja a formáját, közepesen kemény, jó teherbírású matrac alapanyag.

A memóriahabos matracokhoz hasonlóan a gerincoszlopot testsúlytól függetlenül, minden ponton alátámasztja. Tulajdonképpen a habszivacsok továbbfejlesztett verziójáról beszélünk, amelynek a szellőzése is tökéletes, hiszen nyitott cellaszerkezettel rendelkezik. Szintén ennek köszönhető hogy a hideghab matrac nagyon könnyű, fele olyan nehéz mint egy acélrugós matrac, emellett tartós és kitűnő légáteresztő tulajdonsággal rendelkezik. Higiénikus és hajlékony. A hideghab matracok nagyon rugalmasak, sokan nehezen is tudják őket megkülönböztetni a rugós szivacsmatracoktól. A hideghabnál szintén fontos a jól megválaszott sűrűség, minimum 30kg/m3 sűrű anyagot javaslunk, ami már egyáltalán nem hasonlít a lyukacsos, pillekönnyű mosogatószivacsra. Ökölszabályként minden habmatracról elmondható, hogy minél kisebb tömegű személy fog rajtuk aludni, annál kevésbé fontos a magas sűrűség.

Egyik legnagyobb előnye - ezt a Dr. Dream kínálatában is láthatjátok - hogy a minőségét is figyelembe véve az egyik legjobb ár-érték arányú matrac. A Dr. Dream hideghab matrac kínálatában szereplő ORTO termékcsaládra nem kevesebb, mint 8 év garanciát adunk!

fuggoagy_bio.jpeg

A bio kókuszos

A kókuszmatrac a kókuszdió háncsából előállított matrac. A kókuszmatracokat tulajdonképpen úgy kell elképzelni, hogy préselt kókuszlapokat helyezünk egymásra, melyeket bevonunk a matrac külső szivacs és huzat rétegeivel. Egyik legnagyobb előnyük, hogy viszonylag szilárd, kemény alátámasztást biztosítanak, valamint kiemelkedően jól szellőznek is. Éppen ezért allergiásoknak és asztmásoknak is ajánljuk, hiszen antibakteriális tulajdonságaiknak köszönhetően nem tudnak bennük megtelepedni az oly sok kellemetlenséget okozó poratkák vagy molyok.

Fontos azonban kiemelni, hogy a kókuszmatracokat is valamilyen habos vagy latexált réteggel javasolt kombinálni, hiszen önmagában egy merev anyagról van szó, amely nem feltétlenül követi testünk íveit, ezáltal akár egészségtelen testtartáshoz is vezethet.  A kókusz matrac, mivel természetes anyagról beszélünk, nem erősíti az éjszakai izzadást. Ha mégis valamilyen szennyeződés érné a kókuszmatracunkat - amely a gyerekszobában ugye gyakran előfordul - nem kell aggódnunk, hiszen a kókuszrost könnyen tisztítható és hamar megszárad.

A Dr.Dream kókuszmatracok nem sima kókuszrostból készülnek, hanem latexált kókuszból. Ez azt jelenti, hogy a kaucsukfa nedvéből kinyert folyékony latex anyaggal terítik be a kókuszdió külső háncsrétegének szálait, hogy a matrac rugalmasabb és még antibakteriálisabb lehessen. Két természetes anyag találkozása az egészségmegőrzés jegyében - ettől lesz a kókuszmatrac igazán biomatrac! Azt azonban mérlegeljük, hogy a biomatrac nem a legolcsóbb megoldás.

 

“Egy Matrac Mind Fölött”

Ezt a mentalitást, miszerint az eladóknak és a vásárlóknak is törekedni kell arra, hogy mindenkinek a testtartásához, munkájához és kényelmi igényeihez igazodó matracot találjunk, sajnos nagyon kevesen követik itthon.

A Dr. Dream hab alapú matrackínálatát ezért úgy állítottuk össze, hogy a keménytől a puháig megtalálhatóak legyenek benne olyan alaptípusok, mint az emlékező matrac, hideghab matrac vagy épp biomatrac. Emellett nálunk arra is lehetőséged van, hogy személyre szabott (korotokhoz, súlyotokhoz, alvó pozíciótokhoz és munkából fakadó testtartásotokhoz ideális) matracokat csináltass, (testsúlyodnak megfelelő sűrűséggel) így az egész családnak kényelmes és egészséges pihentető éjszakákat biztosíts!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drdream.blog.hu/api/trackback/id/tr6113133248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
googlefaefc298ee5d2768.html