Aludnijó

by Dr.Dream

Szobanövények a hálószobában? Vajon tévhit az hogy mérgező?

2017. május 21. 11:48 - Aludnijó

Milyen jótékony hatású szobanövényeket tarthatunk a hálószobában?

Mindig azt gondoltam hogy a hálószobában nem szabad tartani semmilyen cserepes vagy vágott növényt, mert mérgező. Aztán erről jól meggyőztek hogy tévhit! Igaz, vannak ártalmas növények, később erről is írunk.

Íme néhány szobanövény, amit kimondottan érdemes a hálószobában tartani, jótékony hatása miatt. Képeket is mutatunk hozzá, mert névről meg nem mondanám melyik hogy néz ki.

  • Anyósnyelv vagy szobai szanzavéra. Ezt a növényt nem a kinézetéért tartom, hanem azért mert a legtöbb oxigént termeli az összes szobanövény közül. A kimondottan jó, mély alváshoz pedig elengedhetetlen az oxigén. Akinek még nincs a hálószobában, érdemes beszereznie. Az anyósnyelv  száraz, panellakásban is elvan, nem igényel sok vizet.

anyosnyelv.jpg

 

  • A második növényünk az Aloe Vera. Az Aloe Vera kitűnően tisztítja, megszűri a levegőt a szennyező vegyi anyagoktól, ezáltal ez a növény is segíti a nyugtató alvást. 

aloe_vera.jpg

 

  • Szobafikusz. Ennek a nem igazán díszes növénynek, elég sok jótékony hatása van és még népszerű is sok lakásban.A levelében található baktériumok kötik meg a méreganyagokat, tehát jól tudja szűrni/tisztítani a levegőt. Illetve rengeteg nedvességet képes termelni, elég jól párásít. Aki párásítót használ szerezzen be mindenképpen egy ilyen növényt, mert a növények által elpárologtatott víz, steril és csíramentes, ami a párásító készülékről nem mondható el.

szobafikusz.jpg

 

  • Krizantém. Ez a növény képes eltávolítani a környezetéből a benzolt. Köztudott, hogy a benzol rákkeltő, tehát nem árt ha nagyobb figyelmet fordítanak a dohányos háztartások erre a növényre, bár nem győzzük elégszer említeni hogy lakásban való dohányzás mennyire visszataszító is tud lenni. Ennek ellenére még mindig nagyon sokan dohányoznak a lakásban.

krizantem.jpg

 

 

Ezeken a növényeken kívül még rengeteg van ami jótékony hatással bír. Persze nem ajánlatos az összes növényt a hálószobában tartani,elég 1-2 fajtát választani és máris sokat javíthatunk a levegő minőségén.

Nektek milyen növény van a hálószobában?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drdream.blog.hu/api/trackback/id/tr7812529151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
googlefaefc298ee5d2768.html