Aludnijó

by Dr.Dream

Hálószoba színek: milyen színek segítenek az alvásban?

2017. május 21. 18:01 - Aludnijó

Hálószobánkban töltjük életünk nagy részét, ide bújunk el relaxálni, aludni, pihenni. Fontos hogy a nyugalom szigete legyen. A színek segíthetnek ebben.

Manapság divatos mindenféle szín a hálószobában, sőt egyre többet látni hogy  különböző színűre festett falak díszítik a szobánkat.

Egyre többen hagyjuk el a megszokott steril, fehér színt a hálószobában.Régen az volt a divatos ha a faltól az ágyneműig, minden fehér vagy bézs színű volt a hálószobában.

Ha nyugodt, pihentető alvásra vágysz, kerüld az élénkítő, frissítő színeket. De milyen színt lehet bátran használni?

halo.jpg

Sokféle színt használhatunk, de mindegyikből inkább a pasztell változatot ajánlom hálószobákba.

  • Lila: a lila csökkenti a fájdalomra való érzékenységet, ellazít, nyugtat. Csak a lágyabb árnyalatokat ajánljuk hálószobába.
  • Zöld: Segít a stressz oldásában és a gyógyulást. Optikailag még a teret is nagyobbá teszi.Viszont kerüld az erős, neonzöld árnyalatokat.
  • Fehér: a fehér szín csak akkor előnyös, ha valamilyen másik szín mellé kombináljuk. Nem éppen jó érzés a kórházi hatás. A tökéletes zen hangulatot akkor érhetjük el, ha kombináljuk bézs vagy világosszürke árnyalataival.
  • Rózsaszín: A rózsaszín egy romantikus, eléggé csajos szín.Kislányok szobájába viszont kifejezetten ajánlott.A rózsaszín kedvez a pozitív energiáknak, meleg hatású, fehérrel kombinálva harmonikus környezet érhető el.
  • Kék:nem utolsó sorban, sőt nálam talán második helyet érdemel a kék és árnyalatai. Nemcsak hatása nyugtató, hanem azok az emberek akik sokat izzadnak, melegük van a hálóban, nekik kimondottam ajánlatos a hűsítő, hideg színt használni. Nyugtató a szemnek. Fehérrel kombinálva, elegáns, stílusos hatást érhetünk el.

Színek amiket kerüljünk a hálószobában ha igazán pihentető alvásra vágyunk: vörös, fekete, nagyon erős  vagy neon hatású színek.

És hogy mi milyennek találjuk az ideális hálószobát?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drdream.blog.hu/api/trackback/id/tr1212530123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
googlefaefc298ee5d2768.html