Aludnijó

by Dr.Dream

"Tűzoltó leszel, s katona, vadakat terelő juhász" - Gyerekkori álmaink fekhelyei

2018. január 10. 10:12 - Aludnijó

Gyerekként mindannyiunkat ámulatba ejtettek a mesékben, filmekben vagy akár pusztán a játékaink során megjelenő különböző világok; elképzelt életeinket pedig a lehető legnagyobb mélységgel éltük át, ha még csak rövid ideig is. Boszorkányok és varázslók; hercegkisasszonyok vagy épp örök gyerekek – az összeállításban mindenki megtalálhatja a kedvencét. 

Harry Potter

Mindenki, aki a mai napig a levelét várja a Roxfortból, tudja, hogy miről beszélek: a varázsvilág mágikus tantárgyai, a kastély kimeríthetetlen titkai és a bőséges mágikus lakomák mellett az otthon igazi ízét egyértelműen a klubhelyiségek és a kényelmes hálótermek adják.
Nehezen lehet elképzelni egy borongós őszi vagy egy hideg, havas téli napot a közös helyiségek kényelmes karosszékei nélkül, ahol a vidáman ropogó tűz mellett komoly varázslósakk-csaták zajlanak, míg mások a Kanári Kuglóf újabb áldozatán nevetnek vagy épp egy sűrű, isteni forrócsoki mellett melegednek és pihenik ki a hógolyózás fáradalmait.
gryffindorcommonroom_pm_b1c13m1_gryffindorcommonroomfireplace_moment.jpg

Na és az ágyak! Akár a szobatársainkkal bolondozunk egy viharos estén - netán egyedül, a puha matracunkon kényelmesen elnyúlva nézzük ódon kastélyfalak ablakain át a hóesést egy kis konyháról lopott süti társaságában, a gondos kezek által még ágymelegítővel is felszerelt puha fekhelyek is egyértelműen a varázslólét pro oldalát képviselik.
giphy_1.gif

 

Hook

Bár gyerekként minél hamarabb fel szeretnénk nőni – az okok közt többnyire egyértelműen szerepel az ekkor még bosszantó, ám az idő előrehaladtával később már sokszor visszasírt délutáni alvás is - amikor eljön az idő, és beköszönt a felnőtt lét minden felelőssége és kötelezettsége, elég hamar átgondoljuk, és legszívesebben vissza is szívnánk ezen korai, és végtelenül meggondolatlan kijelentésünket.

És ha már eldöntöttük, hogy sosem szeretnénk igazán felnőni, mind tudjuk, hogy a világ elől elbújni nincs is jobb egy kényelmes bunkinál!

hook-wendy-maggie-smith.png


Ha pedig Sohaország mellett tennénk le a voksunk, még különlegesebb élményben lenne részünk: Elveszett Fiúként fákon alhatnánk, miközben a balzsamos levegő lágyan simogatja az arcunkat - a saját kis személyre szabott magaslati sátraink vagy kalyibáink rejtekéből kikukucskálva pedig bármikor nézhetnénk a csillagos eget, kellemesen elpilledve egy kiadós vacsora után.    

treehouse.png


Borsószem-hercegkisasszony

Ki ne ismerné a vérbeli hercegnőt kereső királyfi történetét, aki hiába kutatott széles e világon egy igazán kifinomult hölgy után, végül mindegyikőjükben csalódnia kellett valamilyen okból.

Egy esős éjszakán aztán minden megváltozik, mikor egy bőrig ázott lány áll a palota kapujában, és még csurom vizesen, a vihartól tépetten is azt állítja magáról, hogy ő bizony hercegkisasszony – mire a jövendőbeli anyósjelöltnek több sem kell, és az ágyrácsra rejt egy borsószemet, amit aztán húsz puha derékaljjal és húsz vastag dunnával fed el


Mindig is szerettem elképzelni, hogy milyen érzés lehet az ágyhoz képest igencsak szédítő matracmagasságba felkapaszkodni egy létra segítségével, hogy aztán a hercegnő a puha mindenségben kényelemben nyugovóra térhessen a vihar után – még a tagjai sajgását is éreztem, amit a rétegeken keresztül is kigömbölyödő, kéretlen kis borsószem okozott neki; ugyanakkor kíváncsi is voltam arra a királyi kényelemre, ami ilyen érzékennyé tette a hercegkisasszonyt a legapróbb kellemetlenségre is.

Molly Moon hihetetlen kalandja a hipnózissal

Valószínűleg a legtöbb ember élete során legalább egyszer eljátszik a gondolattal, hogy de jó lenne színészként keresni a kenyerét – hiszen a forgatások jó mókák csupán, cserébe pedig az ember gazdag és híres lesz. Egyszerűnek, de nagyszerűnek tűnik, nemde?

Molly Moon pontosan ezen töri a fejét a komor árvaházi hétköznapokon, ahol valóban nem megy valami jól a sora. Az egyetlen hely, amit igazán magáénak érez a városi könyvtár egyik kis eldugott zuga az X és a Z betűs polcok találkozásánál – és mivel arrafelé igen kevés ember fordul csak meg, a nyugodt olvasáson kívül a székekről elorozott kényelmes párnákkal egyúttal tökéletes helyszín a szundításra is; a padló alatt futó fűtéscsővel, a parkettatisztító illatával és a kályha távoli, lágy, ütemes lüktetésével, aminek meghittségét a könyvtáros lágy suttogása teszi teljessé. 

248ec3f07e67db50292c736ef37aeaae--dream-library-library-books.jpg

Molly élete aztán egy csapásra megváltozik, és az angol kisvárosból egy, a hipnózisról szóló könyv segítségével pillanatok alatt a nyüzsgő New York legelegánsabb szállodájának olyan fényűző nászutas lakosztályában találja magát, amihez foghatót addig még csak csokireklámokban látott. Az árvaházi hepehupás matraca helyett ezúttal végre egy hatalmas, szaténnal borított franciaágy vár rá, ami a korábban soha nem tapasztalt luxus mellett puhaságával és kényelmével azonnal hősnőnk kedvenc, biztonságot adó pontjává válik a Nagy Alma forgatagában – hozzá hasonlóan, egy ilyen álomfekhelyre nem sokan mondanánk nemet.

regina-sturrock-better-decorating-bible-blog-traditional-bedroom.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://drdream.blog.hu/api/trackback/id/tr3013561191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
googlefaefc298ee5d2768.html