Aludnijó

by Dr.Dream

Mit ne csináljunk elalvás előtt

2017. április 12. 14:57 - Aludnijó

7 tipp, amit ha betartasz jobban alszol

Manapság nagyon sokan szenvednek alvászavarral, amit részben a stressz, munkahelyi gondok, nem megfelelő munkabeosztás okoznak.

 

sll_1.jpg

Sokan erre fogják ha nem tudnak elaludni könnyen, rengeteget forgolódnak éjszakánként, pedig bizony rajtunk is múlik, legalábbis egy kicsit tudnánk javítani rajta, ha a következőket betartanánk:

  1. Lefekvés előtt ne nézzünk a tv-t közvetlen elalvás előtt, ne használjuk a laptopot, telefont, iPadet(főleg ne olvassunk rajta.(a legjobb persze az lenne ha nem is lenne TV a hálószobában)
  2. Hálószobánk legyen kellően sötét és ha éjszaka fel kell kelnünk, akkor ne kapcsoljuk fel a lámpát(kis lámpát sem) hogy könnyen vissza tudjunk aludni
  3. Ne legyen túl meleg a hálószobában (18-21°C az ideális)
  4. Ne legyen a matracunk túl puha vagy túl kemény, illetve a párnánk túl magas
  5. Próbáljunk olyan matracot vásárolni, amit személyre szabtak, ne csak válasszunk egyet a boltban ami épp akkor kényelmes.
  6. Ne együnk közvetlen lefekvés előtt, illetve ne igyunk kávét,üdítőt és alkoholos italokat
  7. Próbáljunk ne dohányozni lefekvés előtt

 

Tudjuk, ezt azért elég nehéz betartani, viszont ha sikerül, sokkal nyugodtabban tudnánk aludni. Ha tehetünk érte, akkor próbáljuk meg.

Szép álmokat!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drdream.blog.hu/api/trackback/id/tr8412419681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brmbolec 2017.04.26. 07:33:17

3. 6. 7. alapból megvan, de a többi ?
süti beállítások módosítása
googlefaefc298ee5d2768.html